Zaterdag 26 september 2020

21.00-22.30 u. – Kris Defoort Trio

19.00-20.00 u. – Ben Sluijs & Brice Soniano

17.00-18.00 u – The Milk Factory

 

 

DJ: Nico Bogaerts (Radio Panik)
 

De deuren openen deze festivaldag om 16.00 u. Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 24 euro (standaard). Kindertickets zijn beschikbaar aan 8 euro (zie voorwaarden).
Uw ticket is geldig voor alle concerten van deze festivaldag.

Kris Defoort Trio

Drie inspirerende muzikanten, elk van een andere generatie, voegen hun persoonlijkheid toe aan het door Kris Defoort voorgestelde muzikale materiaal. Samen herdefiniëren ze ‘jazzmuziek’ door het beste in elkaar naar boven te halen en hun publiek onderdeel te laten zijn van deze muzikale dialoog.

Het nieuwe muzikale materiaal weerspiegelt Defoort’s gevoeligheid voor het brede imaginaire veld van kunst. Hij laat zich inspireren door zijn ervaringen als componist op het gebied van jazz en hedendaagse muziek. Zijn verfijnde composities laten spontane improvisatiemomenten toe en wisselen af ??met inspirerende bewerkingen van standards en popsongs. Het is puur genieten om te zien hoe de drie leden van zeer verschillende generaties en dus jazz-achtergronden erin slagen het beste van ‘jazz’ naar boven te halen. Naast Kris Defoort op piano bestaat dit trio uit Nicolas Thys op elektrische bas en Lander Gyselinck op drums.

Ben Sluijs & Brice Soniano

Ben Sluijs volgde een 5-jarige opleiding tot klassieke saxofoon. In die periode nam hij deel aan verschillende klassieke zomerworkshops en volgde hij lessen bij Francois Danneels; Norbert Nozy, Willy Demey ….. Vanaf zijn 15e groeide Ben’s fascinatie voor jazz en na het beëindigen van de klassieke school in excellentie, begon hij een 4-jarige opleiding aan de Antwerpse Jazz-Studio waar zijn leraar John Ruocco was. Daarna studeerde hij bij Steve Houben aan het conservatorium van Brussel en volgde hij lessen bij David Liebman in de VS. Ben geeft les aan het conservatorium en de academie van Antwerpen.

Soniano is een van de meest fantasierijke en expressieve bassisten die ik de laatste tijd ben tegengekomen en zijn werk op dit album is een prachtig voorbeeld van de rol van de bas in de hedendaagse muziek; niet langer een achtergrondondersteuning maar een solist van gelijke status en belangrijkheid voor de andere bandleden. Zijn toon, techniek en vermogen om te converseren met zijn cohorten is ronduit wonderbaarlijk. ’Brice houdt ervan om zich te verdiepen in muziek uit verschillende tijden en culturen. Hij was solist bij het Orchestre de Montpellier voor de creatie van de Mathis Nitshke-opera ‘Jetzt’ en reisde naar het equatoriale regenwoud van Kameroen om te leven met een populatie van Baka-pygmeeën. Brice speelt met musici als Joachim Badenhorst, Nelson Veras, Ben Sluijs, Lionel Malric, Lionel Beuvens, Levent Yildirim.

The Milk Factory

De Milk Factory ontstond onder impuls van gitarist Edmund Lauret en Thijs Troch, prominente vertegenwoordigers van die avontuurlijke hedendaagse Gentse jazzscene, die al enige tijd furore maakt en zich typeert door zijn ongelooflijke veelzijdigheid en constante vernieuwingsdrang. 

In tegenstelling tot de muziek die ze maken bij bands als Nordmann of Hypochristmutreefuzz, kiest The Milk Factory voor een compleet andere richting. Geen overdonderend gitaargeweld, geen stomende grooves, geen spierballengerol d.m.v. eindeloze solo’s, … maar mijmerende melodieën, dromerige intimiteit en warme harmonieën vormen het DNA van deze jeugdige topformatie. 

In de band vinden we naast Edmund en Thijs nog vier absolute smaakmakers uit die rijke jonge scene. Viktor Perdieus (tenorsaxofoon) en Jan Daelman (dwarsfluit) vormen een frontlijn die inzet op een elegante kadans; de ritmesectie van Kobe Boon (bas) en Benjamin Elegheert (drums) stuwt ingetogen en ondersteunt innig.