Zaterdag 19 september 2020

21.00-22.30 u. – Mâäk Quintet

19.00-20.00 u. – Robin Verheyen & Bram De Looze (duo)

17.00-18.00 u. – Aki

 

 

DJ: Chris Vervaet (Rombaux)

De deuren openen deze festivaldag om 16.00 u. Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 24 euro (standaard). Kindertickets zijn beschikbaar aan 8 euro (zie voorwaarden).
Uw ticket is geldig voor alle concerten van deze festivaldag.

Mâäk Quintet

Meer dan 20 jaar geleden ontstaan als een klassiek jazzkwartet rond trompettist Laurent Blondiau. Vandaag uitgegroeid tot een veelzijdig collectief met internationale vertakkingen. Noem Mâäk Quintet gerust één van de meest avantgardistische jazzformaties in België. Op straat of in een concertzaal, akoestisch of versterkt, voor een massa mensen of in intieme kring… Mâäk staat voor vitaliteit, dynamiek en muzikale vrijheid. Altijd binnen een duidelijk afgebakend kader, klinkt de muziek van het kwintet nu eens verfijnd of fascinerend, dan weer magnetisch of zwoel. Ook na 20 jaar Mâäk blijft hun muziek heerlijk onvoorspelbaar. De muzikanten proberen voortdurend nieuwe sonore, ritmische en harmonische elementen uit. De composities, met orkestraties van duo naar tutti, zijn daardoor vaak spontaan en geïmproviseerd. Maar altijd feilloos georkestreerd.

Line-up

Laurent Blondiau: trompet
Michel Massot: tuba
Jeroen Van Herzeele: tenorsaxofoon
Grégoire Tirtiaux: altsaxofoon
Samuel Ber: drums

Robin Verheyen & Bram De Looze (duo)

Met dit duoproject richten Bram De Looze en Robin Verheyen zich op creatieve muziek met een fris en hedendaags statement dat zich laat kenmerken door een grote spontaniteit. Hun inventieve improvisaties gecombineerd met eigen composities reflecteren hun passie, invloeden, en ontwikkeling uit hun projecten in Europa en New York. Als duo maken ze gebruik van de energie in het moment en hun intuitie om met een publiek te connecteren en hun muzikale verbeelding te delen. Met een vrije geest ondergedompeld in deze muziek vergaren zij samen een persoonlijk grensverleggend oeuvre waarin dit proces los staat van een idioom of stijl.

Bram De Looze (piano) & Robin Verheyen (sax)

Aki

Onder de naam ‘aki’ schrijft drumster Anke Verslype haar eigen muziek en brengt ze deze naar buiten met verschillende bezettingen. Aan het conservatorium van Antwerpen leerde ze haar medemuzikanten kennen.  In februari bracht aki een eerste EP ‘warme dagen’ uit, met Willem Heylen (gitaar), Ruben Van Cauwenberghe (harmonica) en Jasper De Roeck (bas).
Naar aanleiding van een nieuw album werkt Anke momenteel samen met Marjolein Vernimmen (harp), Ruben De Maesschalck (Bas) en Willem Heylen (gitaar).
Aan de basis van hun muziek staan ongecompliceerde, sobere melodieën waarvan de grenzen worden verlegd tijdens de improvisatie. Samen creëren ze een unieke sound die je laat meevoeren op een stroom van warmte en melancholie. Aki brengt beeldende jazz die je ongelooflijk nostalgisch kan maken en niet zomaar onberoerd laat.