Vrijdag 18 september 2020

21.00-22.30 u. – Jef Neve & Teus Nobels

19.00-20.00 u. – Naima Joris

DJ: Rotkat DJ’s

De deuren openen deze festivaldag om 18.00 u. Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 29 euro (standaard). Kindertickets zijn beschikbaar aan 8 euro (zie voorwaarden).
Uw ticket is geldig voor alle concerten van deze festivaldag.

Jef Neve & Teus Nobels

Jef Neve, alom bekend in Vlaanderen als veelzijdig pianist op zowel de pop-, jazz- als klassiek podia, en als componist van verschillende prijswinnende soundtracks en albums, hoeft niet echt meer geïntroduceerd te worden. 

En, na een eerste uitnodiging voor een concert van hun beide als duo in een privékader, werd dan ook heel snel beslist om dit duo ook op publieke podia te gaan aanbieden. Composities van Jef Neve en Teus Nobel zelf, in combinatie met enkele leuke jazz-standards, doorspekt met praatjes van twee verbaal heel sterke heren die elkaar op het podium uitdagen en plagen, maar vooral heel goed aanvoelen. Een plezier om naar te kijken en te luisteren!

Bij het maken van zijn meest recente album „Spirit Control”, deed hij voor het eerst een beroep op de jonge, getalenteerde Nederlandse trompettist Teus Nobel. De verrassing, in positieve zin welteverstaan, was heel groot toen hij merkte dat Teus van grote meerwaarde was bij het maken van bepaalde songs in de studio. De samenwerking tijdens de opnames van het album was zo goed dat Jef besloot om Teus ook te gaan meenemen bij de Spirit Control-shows in Nederland, waardoor hun muzikale en vriendschappelijke connectie allen maar groeide.

Naima Joris 

In her own words, Naima Joris guess she sings saudade, a mixture of feelings of loss, love and melancholy. She brings a repertoire of both her own songs and interpretations, intended to bring comfort and tranquility to this rushed, confusing world. Naima only sang her first songs at the age of 27. She wanted to escape from a sick society, into nature, looking for fellow escapees, with a mini camper and a guitar. Being a street musician was the initial survival plan. However, a few months later she was singing backing vocals with Isbells in the AB. The camper never came, the trip turned inside. Her voice tells the story of that inner journey, her heart sings the song of the soul.