Donderdag 17 september 2020

21.00-22.30 u. – Jef Neve & Teus Nobel

19.00-20.00 u. – Tutu Puoane

DJ: Jan Ducheyne

De deuren openen deze festivaldag om 18.00 u. Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 29 euro (standaard). Kindertickets zijn beschikbaar aan 8 euro (zie voorwaarden).
Uw ticket is geldig voor alle concerten van deze festivaldag.

Jef Neve & Teus Nobels

Jef Neve, alom bekend in Vlaanderen als veelzijdig pianist op zowel de pop-, jazz- als klassiek podia, en als componist van verschillende prijswinnende soundtracks en albums, hoeft niet echt meer geïntroduceerd te worden. 

En, na een eerste uitnodiging voor een concert van hun beide als duo in een privékader, werd dan ook heel snel beslist om dit duo ook op publieke podia te gaan aanbieden. Composities van Jef Neve en Teus Nobel zelf, in combinatie met enkele leuke jazz-standards, doorspekt met praatjes van twee verbaal heel sterke heren die elkaar op het podium uitdagen en plagen, maar vooral heel goed aanvoelen. Een plezier om naar te kijken en te luisteren!

Bij het maken van zijn meest recente album „Spirit Control”, deed hij voor het eerst een beroep op de jonge, getalenteerde Nederlandse trompettist Teus Nobel. De verrassing, in positieve zin welteverstaan, was heel groot toen hij merkte dat Teus van grote meerwaarde was bij het maken van bepaalde songs in de studio. De samenwerking tijdens de opnames van het album was zo goed dat Jef besloot om Teus ook te gaan meenemen bij de Spirit Control-shows in Nederland, waardoor hun muzikale en vriendschappelijke connectie allen maar groeide.

Tutu Puoane

Tutu Puoane geldt al geruime tijd als één van de meest getalenteerde zangeressen in Vlaanderen en Nederland. Geboren in Pretoria, Zuid-Afrika heeft ze zich in 2002 hier in Europa gevestigd, aanvankelijk in Nederland en sinds 2005 in Antwerpen, België. In die tijd is ze uitgegroeid tot één van de meest charismatische persoonlijkheden op onze podia. Tutu heeft met haar eigen band vier albums uitgebracht : ‘Song’ (2007), ‘Quiet Now’ (2009), ’Breathe’ (2012) en ‘iLanga’ (2014). Ze werkt regelmatig samen met het Brussels Jazz Orchestra en maakte met hen de plaat ‘Mama Africa’, een tribute aan de muziek van haar legendarische landgenote Miriam Makeba. Zowel ‘Quiet Now’ als ‘Mama Africa’ werden in Zuid-Afrika bekroond met de jaarlijkse South African Music Award (SAMA) for Traditional Jazz. Ze was ook een opgemerkte gast bij Bart Peeters’ ‘Op De Groei’-tournee en maakte deel uit van de dansproductie ‘Speak Low If You Speak Love’ van Wim Vandekeybus.
Tutu weet als geen ander haar publiek in vervoering te brengen met haar prachtige stem en spontane charme. Ze wordt o.a. begeleid door haar vaste pianist Ewout Pierreux, intussen een vaste waarde onder de jongere generatie Belgische jazzpianisten. Bereid u voor op een hartverwarmende avond met luistermuziek die niemand onberoerd laat. Songs gedrenkt in jazz en soul, met een onuitwisbaar stukje Afrika. Niet te missen.
“De minzame naturel van Tutu Puoane.” – Cutting Edge
“Tutu maakt indruk door naar diepgang te zoeken.” – daMusic