vrijdag 12 augustus 2022

Yong Yello

Tickets 
Prijzen:

34€ (standaard) / 24€ ( – 26) / 8€ (3 – 12 ) / 129€ (Happy VIP)

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.

Schedule

Deuren: 13.30

STAAND

Facebook event

Af en toe krijg je een plaat in handen die je helemaal uit je lood slaat. Die je raakt waar het pijn doet maar tegelijk zo goed is dat je er geen afstand van kan nemen. Je wil ze opnieuw horen, en daarna nog een keer. Omdat ze onverbloemd de waarheid vertelt, én grossiert in muzikale vondsten. Marcel en het magnetisme van de goot, het debuut van Yong Yello is zo’n plaat.

Tot voor kort bestond Yello Staelens vooral in kleine lettertjes op platenhoezen. Als beatleverancier van Tourist LeMC bijvoorbeeld. Of als creatieve sparring partner van Glints. Daarnaast is hij als componist en producer mee verantwoordelijk voor het solosucces van Noémie Wolfs. Mooie referenties, maar de behoefte om zijn eigen verhaal te vertellen, in zijn eigen taal werd steeds sterker. Het resultaat was de briljante debuutsingle ‘Als Ge Slaapt’. ‘Waanzin’ – de voorloper van de eerste volwaardige plaat – was de bevestiging, Yong Yello heeft iets te vertellen. En dat doet hij rauw en rechtuit, zonder te verdoezelen.
Dit gewoon hip hop noemen, zou de nummers te kort doen. Er zit ook funk in, en pure pop, zelfs een zweempje jazz.

Het debuutalbum Marcel en het magnetisme van de goot is een wereldplaat waar de potentiële singles elkaar voor de voeten lopen. Yong Yello nam er zijn tijd voor maar het resultaat is schitterend. Hij kan er maar best aan wennen dat zijn naam voortaan met iets grotere letters geschreven wordt.

Line Up

Yello Staelens: MC

Meer weten? 

Website | 

Facebook | 

Instagram | 

Twitter | 

Youtube | 

Spotify

Delen: