zondag 14 augustus 2022

Toots Thielemans 100th Anniversary Official Concert

toots100
Tickets 
Prijzen:

46€ (standaard) / 36€ ( – 26) / 8€ (3 – 12 ) / 129€ (Happy VIP)

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.

Schedule

DEUREN: 13.00

ZITTEND

Facebook event

Op 14 augustus staan op Jazz Middelheim maar liefst twee concerten op de agenda om een volwaardige hommage aan de nalatenschap van de jazzlegende te brengen. Het programma zal het publiek een compleet overzicht geven van zijn carrière als gitarist maar ook als harmonicaspeler.

Daarnaast zullen in Brussel en ook elders in België concerten, festivals en activiteiten verschillende aspecten van de persoon en de muzikant Toots Thielemans weer onder de aandacht brengen. Door jonge opkomende muzikanten, maar ook door muzikanten die nog met Toots Thielemans samen gespeeld hebben. Allemaal op hun manier, geïnspireerd door Toots.

Line Up

We kozen voor beide concerten een selectie van Toots’ vele medewerkers uit het verleden, die hij bewonderde en met wie hij graag samenwerkte, speciaal voor dit project:

-Kenny Werner wordt voor zijn aandeel in het Toots 100 project vervangen door Nathalie Loriers voor het concert met het Brussels Jazz Orchestra en door Hans Vroomans voor het Metropole Orkest.

– Grégoire Maret (harmonica) is een natuurlijke muzikant, nederig en formidabel in zijn eigen recht. Hij heeft nooit geprobeerd Toots te imiteren en Toots van zijn kant respecteerde en bewonderde hem om zijn eigen unieke stijl;

– Philip Catherine (gitaar) speelde vele concerten met Toots. Ze waren te gast op elkaars verjaardagsconcerten en leerden elkaars liedjes backstage. Ideeën en akkoorden uitwisselend offstage, één muzikale taal op het podium. Menig onvergetelijk moment werd tussen hen gecreëerd;

– Tutu Puoane (zang) geldt al geruime tijd als één van de meest getalenteerde zangeressen in Vlaanderen en Nederland. Geboren in Pretoria, Zuid-Afrika heeft zij zich in 2002 hier in Europa gevestigd, aanvankelijk in Nederland en sinds 2005 in Antwerpen, België. In die tijd is zij uitgegroeid tot één van de meest charismatische persoonlijkheden op onze podia.

Pedro Sá Moraes (zang) begon zijn muzikale carrière in de vroege jaren 2000 als onderdeel van de samba renaissance beweging in Rio de Janeiro, naast grote meesters van de traditionele samba. Later, toen zijn interesse verschoof naar hedendaagse fusies van Braziliaanse stijlen en internationale invloeden, van jazz tot progressieve rock, bracht hij drie soloalbums uit als singer-songwriter en toerde hij uitgebreid door Europa, Azië en Noord-Amerika.

Concert I (19.30 – 20.30)
Brussels Jazz orchestra olv Frank Vaganée

Met gasten:
Nathalie Loriers – piano
Grégoire Maret – harmonica
Philip Catherine – gitaar
Tutu Puoane – vocal

Concert II (21.30 – 23.00)
Metropole Orkest ovl Vince Mendoza
Met gasten:
Hans Vroomans – piano
Grégoire Maret – harmonica
Philip Catherine – gitaar
Tutu Puoane – vocal
Pedro Moraes – vocal

Meer weten? 

Website | 

Facebook | 

Instagram | 

Twitter | 

Youtube | 

Spotify

Delen: