zaterdag 13 augustus 2022

TaxiWars

SOLD OUT !!!
Prijzen:

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.

Schedule

DEUREN: 13.00

STAAND

Facebook event

Tom Barman wordt voortgestuwd door – misschien wel het ultieme rock-jazztrio – Robin Verheyen, Nicolas Thys en Antoine Pierre. De rauwe vocals van dEUS frontman Barman worden aangevuurd door de scheurende sax van Verheyen. Thys en Pierre duwen het gaspedaal geregeld diep in maar brengen deze woest driftende taxi ook altijd weer op het juiste spoor. Taxiwars brengt een mix van parlando, poezie en jazz met een stevige rock-attitude.
Na drie jaar stilte is TaxiWars terug met een nieuw album ‘Artifical Horizon’. De band lijkt zichzelf heruit te vinden met een fris en meer persoonlijk geluid dat melodieuzer klinkt, met meer diepte en een efficiënter samenspel. Een muzikale caleidoscoop waarbij experimenteren en creativiteit de sleutel zijn, van scherpe nummers met een zware groove tot impulsieve jazz op een jaren tachtig hip-hop beat.
Voor Tom Barman die uit Antwerpen komt, is dit uiteraard een thuismatch. Robin Verheyen is afkomstig van Turnhout, niet ver van de koekenstad, maar woont al jaren in New York waar hij naam maakte als een van de grote talenten in jazz en klassieke muziek. Ook Nicolas Thys en Antoine Pierre resideren al jaren in the Big Apple waardoor het ook voor hen op Jazz Middelheim een beetje thuiskomen is.

“Superb” The Independent
“The vocal style of a typical rock song, but they are propelled by a jazz engine” Financial Times
“You find it hard to keep your feet still. Some genuinely moving introspection” Sunday Express
“The alt-rock legend returns – and gets jazzy” NME
“From the smouldering to the groove-laden, the frenetic to the sultry, the quartet are carving out a niche on their own terms, and most definitely sniffing on their own turf” Drowned in Sound
“Sharp, energetic, but with a deep sense of groove. It’s as far removed from jazz club clichés as can be” Clash

Line Up

Tom Barman: Zang
Robin Verheyen: Saxofoon
Nicolas Thys: Basgitaar
Antoine Pierre: Drums

Meer weten? 

Website | 

Facebook | 

Instagram | 

Twitter | 

Youtube | 

Spotify

Delen: