Pete Agora’s Trio feat. Joe Lovano

Maandag 16 augustus 2021 / 16.30-17.45 u.

Lars van de Voorde: piano
Jef Manderveld: Bas
Jesse Dockx: drums

De deuren openen deze festivaldag om 14.00u. Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 44 euro. Kindertickets zijn beschikbaar aan 8 euro (zie voorwaarden).
Uw ticket is geldig voor alle concerten van deze festivaldag.

22.30 - 00.00u. - Avishai Cohen Trio
20.30 - 21.45u. - Joe Lovano Trio
18.30 - 19.45u. - Philip Catherine 'Two Pianos'
16.30 - 17.45u. - Pete Agora's Trio feat. Joe Lovano
14.45 - 15.45u. - Lara Rosseel Band

Lars Van de Voorde werd op 13-jarige leeftijd voor het eerste geïntroduceerd tot de piano en al snel volgde ook de eerste kennismaking met jazzmuziek door zijn toenmalige leraar en mentor Werner Meert. Hij studeerde twee jaar met de pianist Ron Van Rossum aan het Lemmensinstituut in Leuven en studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen onder Erik Vermeulen waar hij zijn master behaalde.

Het is ook hier dat hij Jesse Dockx en Jef Manderveld leerde kennen die nu de stevige basis van zijn vast trio vormen. In het Lars Van de Voorde trio staan improvisatie en interactie centraal, wat maakt dat elk optreden verschillend en fris is. Jesse, Jef en Lars proberen dan ook elk optreden onbevooroordeeld en zonder al te veel vooraf bepaalde ideeën te benaderen.

Jesse Dockx begon op jonge leeftijd met drummen en trok via StArt Muziek aan het Heilig Graf in Turnhout, naar het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Dit jaar rondt hij met succes zijn master studies af. Om zich verder te ontwikkelen als muzikant, vertrekt hij volgend jaar naar New York.

Hij volgde les bij onder andere Dré Pallemaerts, Mark Schilders, Stéphane Galland en Billy Hart. Ondanks zijn jonge leeftijd speelt hij nu al in binnen- en buitenland en bracht hij albums uit met projecten als Mamutrio & Anti-Panopticon. Verder speelde hij onder meer met Bert Joris, Tutu Puoane, Brussels Jazz Orchestra,…

Jef Manderveld begon op veertienjarige leeftijd met basgitaar, en al snel volgde ook de contrabas. Hij vervolgde zijn studies aan de kunsthumaniora van Antwerpen en trok daarna naar het conservatorium, waar hij nu zijn master vervolledigt. Hij heeft ondertussen les gehad van onder andere Piet Verbist, Nic Thys en Nathan Wouters; en speelt mee in uiteenlopende projecten als sideman.