Selah Sue en Ben l’Oncle Soul met Jazz Loves Disney op podium!

18 juli

Toen Disney Selah Sue vroeg om op het tweede album van Jazz Loves Disney de Assepoesterklassieker “So This Is Love” (Dit is het dan) in te zingen, twijfelde ze geen seconde. The key to all heaven is ours, want speciaal voor Disney zakt ze op 11 augustus naar Jazz Middelheim af om ons met haar miraculeuze stem te bezweren. Fransman Ben l’Oncle Soul schakelt tempogewijs een versnelling hoger en brengt onder meer Jungleboekmeezinger “I Wanna Be Like You” (“Ik ben net als jij”). De Fransman opende al op het Montreal Jazz Festival, kent het oeuvre van Frank Sinatra vanbuiten en vult moeiteloos de Parijse Zénith.

>> Tickets & festivalpassen

Over 3 weken toveren we bij Jazz Middelheim voor de 37ste keer het Antwerpse Park Den Brandt om tot een groene oase voor jazzliefhebbers die graag buiten de lijntjes kleuren. Even een korte herhaling:

Donderdag 9 augustus, hip hop meets jazz met Yasiin Bey (voormalige Mos Def) & Talib Kweli van Black Star samen met het Hypnotic Brass Ensemble uit Chicago. Alle stoelen opzij voor Kamasi Washington, TaxiWars, Bram Weijters’ Crazy Men en het jong geweld van Steiger, MDC III, Dijf Sanders en Nordmann: onmogelijk om stil te blijven zitten.

Zwart-geel-rood op vrijdag 10 augustus, want de crème van de Belgische scene passeert de revue: Melanie De Biasio, Philip Catherine Reunion Band, De Beren Gieren en Antwerps conservatoriumstudenten FONS. samen met coach Logan Richardson. Op de Club Stage viert Brussels Jazz Orchestra zijn 25-jarig bestaan met vier uiteenlopende projecten: We Orchestrate Words (of WOW), We Have A Dream, Kaneelvingers en Footprint.

Een feeërieke 11 augustus dankzij Jazz Loves Disney, maar ook Fred Hersch Trio, Robin Verheyen Quartet, Ben Sluijs Quartet en maar liefst 4 keer Sylvain Rifflet: Re-Focus, Mechanics, Moondog Influences, in duo met Joce Mienniel.

Een saxofoongeladen 12 augustus met Archie Shepp’s Tribute to John Coltrane, bijgestaan door special guest Randy Brecker. Zijn ook van de partij: Steve Coleman & The Five Elements, Baron-De Looze-Verheyen en Aka Moon en nogmaals een verjaardag, de 20ste  van het avant-gardistische Mâäk!

Geniet nog van het voorverkooptarief, aan de kassa’s zijn tickets 7 euro duurder!


Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief