Nieuwe namen voor 9 en 10 augustus!

28 maart

Een Antwerpse zomer is niet compleet zonder Jazz Middelheim! Met ons lievelingsseizoen in zicht, lichten we vandaag graag een tipje van de programmasluier op 9 en 10 augustus. De 37ste editie van Vlaanderens gezelligste festival loopt van 9 t.e.m. 12 augustus in Park Den Brandt. De ticketverkoop – ook de meerdagenpassen – gaat meteen van start! Bestel nu uw tickets.

09/08: Kamasi Washington & jazz voor alle generaties
Kamasi Washington, de jazzsaxofonist uit Los Angeles die met zijn solodebuut ‘The Epic’ een groter en jonger publiek voor jazz wist warm te maken, blijft de verwachtingen in stand houden met zijn nieuwe bekroonde EP ‘Harmony of Difference’. Bram Weijters brengt je met zijn project “Crazy Men”, naar Koen De Bruynes cultalbum uit 1974, jazzrock van de bovenste plank. Op de Club Stage passeert de crème van de jonge Belgische scene de revue: het elektrisch geladen Nordmann, Dijf Sanders’ kokende exotica, het saxofoon- en drumspel van MDC III en Steiger, winnaar van Jong Jazztalent Gent 2017.

10/08: Belgisch wereldtalent neemt over
De Belgische jazzgrond oogst het beste fruit, dat bewijst deze festivaldag als geen ander. Melanie De Biasio wordt na haar bejubelde optreden in 2016 ongetwijfeld ook dit jaar weer een hoogtepunt. Philip Catherine brengt voor de allereerste keer de artiestenline-up van zijn legendarische CD ‘September Man’ (1974) live samen voor een heuse Reunion Band. De Beren Gieren wonnen net de Klaraprijs voor Beste Belgische jazz-cd met hun nieuwste ‘Dug Out Skyscrapers’ en mogen bij ons tonen waarom! Op de Club Stage viert Brussels Jazz Orchestra zijn 25-jarig bestaan met 4 uiteenlopende projecten: We Orchestrate Words, We Have A Dream, Kaneelvingers en Footprint

Bestel nu uw tickets
Niet zeker welke dag je op ons festival wil vertoeven? Kiezen is verliezen! Met een meerdagen- of festivalpas spaar je bovendien tot 30% uit op de ticketprijs. Ook jongeren t.e.m. 26 jaar hebben recht op een fikse korting bij aankoop van dagtickets! >> Hier te koop!

Hedendaagse kunst, daar zit muziek in!
Voor onze affiche, maakte Antwerps beeldend kunstenares Tinka Pittoors een unieke omgevingssculptuur. De dissonante ritmiek die in het spel tussen de saxofoon, de hand, de figuurtjes en de sculpturale structuur zit, ademt jazz. Pittoors weet als geen ander kant-en-klare objecten in een zelfontworpen, artificiële omgeving te plaatsen die toch natuurlijk aanvoelt. Verrassen door aan het gekende een onverwachte draai te geven: laat dat nu net iets zijn waar elke jazzmuzikant in uitblinkt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief