Jazz Middelheim gaat naar de cinema!

25 July

Binnen iets meer dan twee weken is het zover: het gezelligste jazzfestival van het land gaat van start! Om jullie al helemaal warm te maken, slaan we de handen in elkaar met Cinema Cartoon's in Antwerpen (Kaasstraat 4-6). Op 1 en 8 augustus vertonen we er samen twee razend interessante documentaires: Juul's Ears en The Ballad of Fred Hersch. Die laatste komt in zijn legendarische trio Jazz Middelheim betoveren op 11 augustus

Woensdag 1 augustus, 20u: Juul's Ears

 

Een heerlijk portret van de in 2008 overleden Juul Anthonissen en zijn ongeëvenaarde jazzclub Hnita Jazz Club, waar jazz grootheden als Chet Baker, Keith Jarrett en Charles Mingus passeerden. Boordevol archiefbeelden, oude opnames en exclusieve interviews toont de film hoe de ongebreidelde muziekpassie van één man Heist-op-den-Berg begin jaren vijftig op de muzikale wereldkaart plaatste.

Documentaire tot stand gekomen in co-productie met Kunstencentrum Nona. Regie: Philippe Cortens, Bob Maes & Carlo Dieltjens.

Woensdag 8 augustus, 20u: The Ballad of Fred Hersch

 

Fred Hersch speelde niet alleen samen met de allergrootsten, maar wordt nu zelf algemeen beschouwd als één van de meest innovatieve hedendaagse jazzpianisten. Hersch is de eerste pianist die een week lang in de legendarische jazzclub Village Vanguard in New York stond. De muziek van Hersch vormt een genre op zich, dat een hele generatie muzikanten heeft beïnvloed. Net zoals hij een voortrekkersrol speelt in zijn openheid over zijn geaardheid en zijn strijd met AIDS. Een intieme film over van één van de strafste jazzpianisten van het moment en zijn fantastische composities.

Alle informatie over Cartoon's en tickets voor deze vertoningen vindt u op www.cinemacartoons.be

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief