Everybody wants to be a jazz cat! Nieuwe namen!

09 mei

De zon liegt er niet om, de Antwerpse zomer hangt in de lucht! Op zaterdag 11 augustus verandert Jazz Loves Disney Park Den Brandt om tot sprookjesland, samen met Fred Hersch Trio, Robin Verheyen Quartet en Ben Sluijs Quartet. Op zondag 12 augustus brengt Archie Shepp een ode aan saxofoonlegende John Coltrane en blazen Steve Coleman & the Five Elements, Baron-De Looze-Verheyen Trio en Aka Moon ons ook omver. Op de Club Stage viert het avantgardistische Mâäk zijn 20ste verjaardag.

Ontdek het volledige Jazz Middelheim programma!

Jazz Middelheim, waar dromen werkelijkheid worden
“Ma chère Mademoiselle [Mon cher monsieur], het is met grote trots, en zeer veel plezier, dat wij u verwelkomen. En nu, vergeet al uw zorgen, ga lekker zitten, want Jazz Middelheim biedt u met groot genoegen aan: uw concert!” (een vrije interpretatie van “Kom Erbij”, Belle en het Beest)

In welke taal dan ook, Disneyliedjes zitten in ons collectief geheugen gegrift. Kom op 11 augustus met het hele gezin meezingen op de tonen van Jazz Loves Disney, het project van het zeventienkoppige The Amazing Keystone Big Band. Met de prachtige stemmen van Hugh Coltman, China Moses (dochter van Dee Dee Bridgewater!) en Myles Sanko. Op Jazz Middelheim is er elke dag gratis kinderanimatie en kinderen t.e.m. 12 jaar betalen slechts 5 euro inkom (aan de kassa)!

>> Ik koop nu mijn tickets! <<

Saxofoon in al zijn glorie op 12 augustus
Adolphe Sax zou trots zijn! De laatste festivaldag staat zo goed als helemaal in het teken van de saxofoon. Wanneer de ene saxofoonlegende de andere eert, krijg je het fijnste staaltje jazzgeschiedenis voorgeschoteld: Archie Shepp Tribute to John Coltrane. Daarvoor palmen Steve Coleman & The Five Elements de Main Stage in. Saxofonist Robin Verheyen & pianist Bram De Looze nodigen Amerikaans slagwerker Joey Baron uit. Belgisch jazztrio Aka Moon opent met hun unieke geluid dat Oosterse en Afrikaanse invloeden integreert. Op de Club Stage komt het Brusselse Mâäk in vier verschillende opstellingen uit de hoek: Mâäk 4tet, Mâäk Five, Mâäk Quintet en tenslotte hun Big Ensemble!

Artist in residence en coaching project met Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Dit jaar nodigen we met trots Robin Verheyen uit als onze artist in residence, die de line-up vult met zijn projecten TaxiWars (09/08), Robin Verheyen Quartet (11/08) en  Verheyen-Baron-De Looze Trio (12/08).

Het coaching project in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is er dit jaar een tussen het jazztrio FONS. en Amerikaans saxofonist Logan Richardson. Die speelde live en in de studio met muziekmeesters zoals Joe Chambers, Butch Morris, Ambrose Akinmusire, Nasheet Waits, Billy Hart en Jason Moran.

Ontdek nu het volledige Jazz Middelheim programma!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief