Black Star en TaxiWars vervoegen Kamasi Washington op 9 augustus!

18 april

We maakten de line-up van de eerste Jazz Middelheimdag compleet en die bruist van de energie! Titanen van de hip hop, Yasiin Bey (voormalige Mos Def) en Talib Kweli oftewel Black Star laten samen met het Hypnotic Brass Ensemble Jazz Middelheim vanaf dag een knallen. Ook TaxiWars, de jazzgroep rond dEUS-zanger Tom Barman en saxofoonspeler Robin Verheyen, is van de partij. Om dit te vieren, verkopen we de eerste 250 tickets aan 30 ipv 39 euro, wees er dus snel bij!

>> Koop hier je tickets!

Hip hop goes jazz: Black Star with Hypnotic Brass Ensemble

20 jaar na de release van de hiphopklassieker en doorbraakplaat van Black Star, ‘Mos Def & Talib Kweli Are Black Star’, komen Yasiin Bey (de nieuwe pseudoniem van Mos Def) en Talib Kweli weer de podia onveilig maken. Ze worden hiervoor bijgestaan door Chicago’s bad boys of jazz, Hypnotic Brass Ensemble. Een spetterende wervelwind tussen hip hop en jazz!

TaxiWars: taxi met ziel en chauffeur met muzieksmaak

“Een taxi die al heel wat rondjes op zijn teller heeft staan, ruikt naar koffie en take-out food en waar een plaat van Pharoah Sanders in wordt grijsgedraaid.” Samen met Belgiës bekendste saxofoonspeler Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre combineert Tom Barman lyrics, poëzie en jazz met een rockintensiteit zonder te vervallen in jazzcrooners.

Stoelen opzij, hier wordt gedanst!

Met saxofonist Kamasi Washington, die op Jazz Middelheim exclusief zijn nieuwe plaat ‘Heaven and Earth’ komt voorstellen, Bram Weijters’ Crazy Men op de Main Stage en Belgische crème Nordmann, Dijf Sanders, MDC III en nieuwkomer Steiger op de Club Stage maken we ons klaar voor de eerste staande concertdag in onze geschiedenis. Want op zo’n muziek kan je onmogelijk stilzitten!

Binnenkort maken we de volledige programmatie van Jazz Middelheim bekend. Meerdagenpassen staan al in verkoop en besparen je tot 30% op de totale ticketprijs. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en graag tot deze zomer!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief