Festivalfood

Op Jazz Middelheim geven we om uw gezondheid en streven we naar een divers en zo duurzaam mogelijk aanbod en houden rekening met diëten en allergieën. Lekker en gezond eten zonder schuldgevoel. U moet overal, ook op festivals, kunnen kiezen voor lekkere gezonde voeding waarin groenten & fruit de hoofdrol spelen: De Evenwichtige Keuken noemen we dat. Onze food trucks waren reeds een stap in de goede richting en dit verhaal zetten we dit jaar graag verder, of zeg maar a large leap. 

Gezond en vers wordt de standaard terwijl u geniet van topartiesten in een unieke setting. En neem dat maar letterlijk. De meest verse groenten uitgewerkt tot gastronomische hoogstandjes door twee culinaire architecten, Frank Fol en Seppe Nobels. Frank Fol stond jarenlang aan het hoofd van restaurant Sire Pynnock in Leuven en dat was dan ook meteen de start van zijn carrière in de creatieve groentekeuken. Seppe Nobels’ restaurant Graanmarkt 13 is befaamd voor zijn inventieve en gezonde gerechten en is intussen door We’re Smart® World uitgeroepen als 1 van de 25 beste groenterestaurants van de wereld. Hij is de voorloper van de nieuwe Vlaamse culinaire wave die urban farming combineert met biologische terroir producten. De chefs zullen nauw samenwerken met J&M catering, het beste cateringbedrijf van het land en sinds drie jaar de trouwe cateringpartner van Jazz Middelheim.

"Festivals hebben een slecht imago wat gezonde voeding betreft. Reeds 15 jaar roep ik op om dat te veranderen. Als Jazz Middelheim me dan vraagt om hen daarbij te helpen is dat natuurlijk een hele eer maar ook een uitdaging die ik graag aan ga.” - Frank Fol - De Groentekok®

Smaakpapillen die jaloers zijn op uw rotverwende trommelvliezen behoren vanaf nu tot het verleden. Maar hier stopt het niet! Frank Fol en Seppe Nobels openen exclusief op Jazz Middelheim een pop-up restaurant waar de groentechefs u tot op de wenken zullen bedienen met gezonde, verse en culinaire topgerechtjes! Denk Groenten! Denk Fruit!® op z’n best!