Sylvain Rifflet Re-Focus

Zaterdag 11 Augustus

Sylvain Rifflet Re-Focus
JM Club Stage

Als tiener ontdekte Sylvain Rifflet het wonderlijke album “Focus” van saxofonist Stan Getz. Sindsdien werd het zijn droom om deze mix tussen klassiek en jazz op zijn eigen manier te interpreteren. Dankzij label Verve, dat Getz zijn album in 1961 uitbracht, kon Rifflet in dezelfde sfeer aan de slag. Met de insteek van het Appassionato Ensemble, groep gecreëerd door Mathieu Herzog en met het fenomenale drumwerk van Jef Ballard, verenigt het album “Re-Focus” jazz en klassiek, zonder te beweren dat de twee genres hetzelfde zijn. Dit muzikaal kruispunt is een sterk en subliem album dat live nog meer tot zijn recht komt.

Line up Re-Focus: Sylvain Rifflet (saxofoon), Mathieu Herzog (dirigent), Florent Nisse (contrabas), Guillaume Lantonnet (drums & percussie), Appassionato strijkensemble met Hélène Maréchaux, Akémi Fillon, Maria Mosconi & Darima Tcyrempilova.

Frans saxofonist, klarinettist en componist Sylvain Rifflet is een van de must-see muzikanten van de Europese jazzscene. Met een victoire du jazz en Django d’or op zak, weet hij als geen ander de passie van de huidige 21ste-eeuwse jazzgeneratie op het podium te vertalen. Zijn innoverende muziek combineert moderne jazz met New-Yorks minimalisme. Op Jazz Middelheim komt hij op zaterdag 11 augustus in maar liefst vier verschillende gedaantes optreden: Re-Focus, Mechanics, Moondog Influences en in duo met Joce Mienniel


Deze artiesten spelen ook op Zaterdag 11 Augustus