Sylvain Rifflet Moondog Influences

Zaterdag 11 Augustus

Sylvain Rifflet Moondog Influences
JM Club Stage

Sylvain Rifflet viert de geest van Moondog, extravagant figuur van de New-Yorkse underground scene van de jaren 50-70, post-moderne profeet en inspiratiebron van de pioniers in de repetitieve muziek. Met “Moondog Influences” brengt Rifflet de muziek van de hemelse zwerver weer tot leven en neemt hij zijn publiek mee naar hogere sferen.

Line-up Moondog Influences: Sylvain Rifflet (saxofoon), Joce Mienniel (fluit), Philippe Gordiani (gitaar), Benjamin Flament (drums & percussie)

Frans saxofonist, klarinettist en componist Sylvain Rifflet is een van de must-see muzikanten van de Europese jazzscene. Met een victoire du jazz en Django d’or op zak, weet hij als geen ander de passie van de huidige 21ste-eeuwse jazzgeneratie op het podium te vertalen. Zijn innoverende muziek combineert moderne jazz met New-Yorks minimalisme. Op Jazz Middelheim komt hij op zaterdag 11 augustus in maar liefst vier verschillende gedaantes optreden: Re-Focus, Mechanics, Moondog Influences en in duo met Joce Mienniel.

Deze artiesten spelen ook op Zaterdag 11 Augustus