Sylvain Rifflet Mechanics

Zaterdag 11 Augustus

Sylvain Rifflet Mechanics
JM Club Stage

Een hybride, nieuwsgierig en fascinerend album, zo kan u Sylvain Rifflets Mechanics, verschenen in 2015, het best omschrijven. Rifflets uiteenlopende invloeden zoals Steve Reich, Moondog, Philip Glass of Terry Riley zijn duidelijk hoorbaar in zijn sound. Inspiratie vindt hij echter even hard bij zijn “compagnons de route”: de percussie van Benjamin Flament gemengd met de kalimba van Joce Mienniel en de elektrische gitaar van Philippe Gordiani. Samen maken ze er een opzwepende set van, waar ritme en lyriek centraal staan.

Line-up Mechanics: Sylvain Rifflet (saxofoon), Joce Mienniel (fluit), Philippe Gordiani (gitaar), Benjamin Flament (drums & percussie)

Frans saxofonist, klarinettist en componist Sylvain Rifflet is een van de must-see muzikanten van de Europese jazzscene. Met een victoire du jazz en Django d’or op zak, weet hij als geen ander de passie van de huidige 21ste-eeuwse jazzgeneratie op het podium te vertalen. Zijn innoverende muziek combineert moderne jazz met New-Yorks minimalisme. Op Jazz Middelheim komt hij op zaterdag 11 augustus in maar liefst vier verschillende gedaantes optreden: Re-Focus, Mechanics, Moondog Influences en in duo met Joce Mienniel

Deze artiesten spelen ook op Zaterdag 11 Augustus