Brussels Jazz Orchestra presents... Kaneelvingers

Vrijdag 10 Augustus

Brussels Jazz Orchestra presents... Kaneelvingers
JM Club Stage

In het kader van 25 jaar BJO: 

Brussels Jazz Orchestra presents… Kaneelvingers, naar de twaalfde dichtbundel uit 2005 van schrijver Stefan Hertmans, winnaar van de AKO Literatuurprijs 2014 met zijn roman ‘Oorlog en Terpentijn’. Vingers en handen spelen in Hertmans’ ‘Kaneelvingers’ een cruciale rol, net zoals virtuoze vingers een jazzconcert tot een hogere dimensie tillen. Al jarenlang inspireren woord en jazz elkaar. In Kaneelvingers versmelten ze helemaal tot dichterlijke fusion. Nu eens ondersteunt de muziek de tekst, dan weer omgekeerd. BJO koppelt de poëzie van Hertmans aan jazzcomposities van diens broer Peter, in arrangementen van Bert Joris, met woord en zang van Fay Claassen, die voor de gelegenheid ook de voordracht van de teksten voor haar rekening neemt.

Stefan Hertmans over de voorstelling Kaneelvingers (Radio 1 - Time Out, 8/05/2017): “Ik ben de technieker die met zijn taal probeert emoties te vangen, en Peter voegde daar zijn emoties aan toe. Dan komt er nog een laag bovenop waarin Bert Joris aan dat alles ook nog een klankkleur geeft. Je krijgt een soort millefeuille van gedichten, die daar eigenlijk niet voor geschreven zijn, maar die daarin gegroeid zijn. Dat heeft iets heel organisch.” 

Line-up:
Peter Hertmans (gitaar), Fay Claassen (zang), Bert Joris (arrangementen)
Saxofoons: Frank Vaganée, Dieter Limbourg, Kurt Van Herck, Bart Defoort, Bo Van der Werf
Trombones: Marc Godfroid, Lode Mertens, Ben Fleerakkers, Frederik Heirman
Trompetten: Serge Plume, Nico Schepers, Pierre Drevet, Jeroen Van Malderen Ritmesectie: Nathalie Loriers (piano), Jos Machtel (contrabas), Toni Vitacolonna (drums)

Deze artiesten spelen ook op Vrijdag 10 Augustus

Vrijdag 10 Augustus
Main stage

Philip Catherine Reunion Band

Vrijdag 10 Augustus
Main stage

Brussels Jazz Orchestra presents... WOW (We Orchestrate Words)