Archie Shepp Tribute to John Coltrane with special guest Randy Brecker

Zondag 12 Augustus

Koop tickets

Koop vandaag nog je tickets voor Jazz Middelheim!

Archie Shepp Tribute to John Coltrane with special guest Randy Brecker
Main stage

Archie Shepp is vaak beschouwd als een radicaal in de jazzscene. Hij werd in de jaren '60 gezien als misschien wel het meest gearticuleerde en verontrustende lid van de free generation, iemand die op expliciete wijze sprak over sociaal onrecht en de bijhorende woede. Zijn tenorsaxsolo’s zijn verschroeiend, hard en onverbiddelijk, gespeeld met een levendige intensiteit.

Archie Shepps band met John Coltrane ontstond vroeg, toen Coltrane nog samenwerkte met Monk. Shepp zocht hem elke avond op in de Five Spot in Philadelphia om hem te bewonderen: "Zijn discipline, zijn liefde en zijn passie voor muziek. Alles". Shepp brengt exclusief voor Jazz Middelheim hulde aan de grootste, maar ook meest nederige saxofonist van de afgelopen eeuw. Als de ene saxofoonlegende een andere eert, weet je dat een stukje jazzgeschiedenis voor je eigen ogen wordt geschreven.

Line-up: Archie Shepp (sax), Randy Brecker (trompet), Carl Henri Morisset (piano), Hamid Drake (drums), Reggie Washington (contras), Marion Rampal (zang)

Deze artiesten spelen ook op Zondag 12 Augustus