Veelgestelde vragen

Hoe koop ik het best tickets voor Jazz Middelheim? Waar ligt het festival? Hoe geraak ik er het gemakkelijkst? Wat kan ik er eten? Hoe betaal ik voor mijn eten en drinken? Ik wil graag meehelpen op het festival, waar schrijf ik me in? Zijn er overnachtingen mogelijk? Alle antwoorden op deze vragen en meer vind je hieronder terug.

Boodschap van algemeen nut: wegens de aanhoudende hitte heeft Stad Antwerpen afgekondigd dat er niet mag gerookt worden in Park Den Brandt. Er kan dus enkel aan de ingang worden gerookt, waarvoor door de organisatie de hiertoe voorziene ruimte wordt voorzien.  

Eten en drinken

Wat kan je eten en drinken op Jazz Middelheim?

Er is een ruim en gevarieerd aanbod van drank en eten, met heerlijke warme gerechten en lekkere desserts. Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te brengen, met uitzondering van een fles water (geen glas) en kleinere versnaperingen. 

Mag ik zelf eten en/of drinken meenemen naar het festival?

Het is niet toegelaten om zelf eten en drank mee te brengen naar het festival, met uitzondering van een fles water (geen glas). (meer informatie vind je hier)*. Door de hittemaatregelen zal er gratis kraantjeswater ter beschikking zijn.
De catering vormt een belangrijk deel van de inkomsten waarmee het festival, de artiesten en medewerkers worden betaald. 

*Voor babyvoeding of mensen met een voedselallergie of strikte dieeteisen maken we uiteraard een uitzondering.

Waarom wordt bij mijn drank telkens een euro extra aangerekend?

Alle dranken worden geserveerd in herbruikbare bekers. Bij een bestelling wordt 1 euro waarborg per beker aangerekend, die je daarna kunt omwisselen in de omruilpunten op het terrein. 

Hoe krijg ik de waarborg van mijn drankbeker terug?

Gebruikte bekers kan je afgeven aan de bars bij een volgende bestelling. De waarborg wordt in mindering gebracht van de nieuwe bestelling. Wil je niets meer bestellen? Dan kan je de bekers indienen bij de retourpunten om de waarborg op je rekening te laten storten. 
Hou er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voor die transacties verwerkt zijn en het geld op je rekening staat.

Hoe betaal ik ter plaatse voor eten en drinken?

Aan alle verkooppunten, foodtrucks en bars op Jazz Middelheim kan je met een bankkaart betalen. Op het festival kan niet met cash worden betaald. 

Heb je geen bankkaart? Vraag dan aan de infostand om een herlaadbare kaart en betaal daar met pasmunt.

Is er opnieuw tafelbediening?

Neen, je kan eten en drinken bestellen aan de bars of bij de foodtrucks. Er is geen tafelbediening in de concerttent of aan de terrassen. Aan alle verkooppunten kan je betalen met bankkaart, er wordt geen cash aanvaard.

Tijdens het festival

Wat mag je meebrengen?

Een kleine rugzak is toegelaten maar kan worden gecontroleerd aan de ingang. Wapens, drugs en gevaarlijke voorwerpen zijn uiteraard verboden. Ook eigen eten of drank zijn niet toegelaten (er is een fantastisch aanbod op het terrein!) met uitzondering van een fles water (geen glas). (meer informatie vind je hier)

Come rain come shine

Breng zeker zonnecrème mee en indien nodig regenkledij. De concerttent is dan wel overdekt, de zijwanden zijn open en het grootste deel van het terrein is niet overdekt.

Oordopjes

We doen ons best voor een kristalheldere klank op een aangenaam volume maar er zijn uiteraard oordopjes beschikbaar in de infostand.

Verloren voorwerpen

Heb je iets gevonden of ben je iets kwijt? Ga dan daar even langs bij het informatiepunt. Verloren voorwerpen worden daar verzameld. 

Na het festival kan je vragen over verloren voorwerpen per mail bezorgen via info@jazzmiddelheim.be

Zijn er lockers voorzien op het festival?

Op het terrein zijn geen lockers of vestiaire voor bezoekers. Maak het jezelf dus niet te zwaar en zeul niet te veel mee.

Mag ik praten tijdens de concerten?

Uit respect voor de muzikanten en andere bezoekers vragen we om tijdens de concerten zo stil mogelijk te zijn, zeker in de concerttent en er vlak naast. 

Wil je toch een babbeltje slaan? Neem dan gezellig plaats op de terrassen wat verder van de concerttent, of wacht even tot na het concert. Zo kan iedereen ten volle genieten van het festival.

Zijn kinderen ook welkom?

We zijn een familiefestival, kinderen zijn dus zeker welkom. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen, van vier tot en met 12 jaar genieten kinderen van het kindertarief van 8 €. 

De kinderanimatie op het terrein is inbegrepen in de kindertickets.

Ik kom naar een zittend concert, zijn de plaatsen genummerd?

De stoelen in de concerttent zijn niet genummerd. Je kan plaatsnemen waar je wil met uitzondering van de zone die is gereserveerd voor vips.

Ik kom naar een staand concert, kan ik ook ergens gaan zitten?

In de concerttent worden geen zitplaatsen voorzien tijdens staande concerten. Dat kan ook niet omwille van de veiligheid.

Zijn er zitplaatsen in de concerttent?

Vrijdag 12 augustus: enkel staanplaatsen
Zaterdag 13 augustus: enkel staanplaatsen
Zondag 14 augustus: enkel zitplaatsen
Maandag 15 augustus: enkel zitplaatsen

Zijn er zitplaatsen in de concerttent?

Vrijdag 12 augustus: enkel staanplaatsen
Zaterdag 13 augustus: enkel staanplaatsen
Zondag 14 augustus: enkel zitplaatsen
Maandag 15 augustus: enkel zitplaatsen

Wanneer gaan de deuren open?

Vrijdag 12 augustus: 13.30 uur
Zaterdag 13 augustus: 13.00 uur
Zondag 14 augustus: 13.00 uur
Maandag 15 augustus: 12.00 uur

Is het festival toegankelijk met een rolstoel?

We maken het terrein zo rolstoeltoegankelijk mogelijk en voorzien aangepaste toiletten. Wie een begeleider nodig heeft, kan een gratis ticket aanvragen voor die persoon.  Heb je ter plaatse even hulp nodig? Dan kan je altijd terecht bij onze medewerkers. Meer informatie hierover vind je bij ‘Toegankelijkheid’.

Is het festival toegankelijk met een rolstoel?

We maken het terrein zo rolstoeltoegankelijk mogelijk en voorzien aangepaste toiletten. Wie een begeleider nodig heeft, kan een gratis ticket aanvragen voor die persoon.  Heb je ter plaatse even hulp nodig? Dan kan je altijd terecht bij onze medewerkers. Meer informatie hierover vind je bij ‘Toegankelijkheid’.

Heb je een vipticket? Neem dan even contact op om na te gaan op welke manier jouw vipruimte bereikbaar is via sales@jazzmiddelheim.be

Mag ik een klapstoel meenemen naar het festival?

Op het terrein staan stoeltjes en tafeltjes. Het is evenwel toegestaan om een klapstoeltje mee te nemen. 

Moet ik mijn ticket afdrukken?

Neen, aan de ingang kunnen we je toegangsticket scannen vanop je smartphone, al mag een afdruk uiteraard ook. Hou het ticket klaar wanneer je bijna aan de ingang bent, zo ben je sneller binnen. Als duurzaam festival raden we het ook ten stelligste af om je ticket af te drukken. 

Zijn er coronamaatregelen van toepassing?

Vaccinatiebewijzen of negatieve coronatesten zijn niet nodig om toegang te krijgen tot het festival. Mondmaskers zijn nergens op het terrein verplichtUiteraard zijn mondmaskers wel toegelaten voor wie dat wil en zelfs aangeraden voor wie risicopatiënt is of recent contact had met iemand met corona. Heb je zelf symptomen van corona (keelpijn, hoesten, koortsig…) of zit je in isolatie? Dan vragen we om thuis uit te zieken en je ticket door te geven aan iemand die niet ziek is.

 
Zijn er sanitaire voorzieningen?

Er zijn gratis toiletten waarvan een deel toegankelijk is met een rolstoel. Hou deze voorzieningen proper en spreek onze medewerkers gerust aan als er iets niet in orde zou zijn, dan lossen we het snel op. Wildplassen is niet toegestaan. Wie dit toch doet, zal zijn gezelschap gedurende de rest van de festivaldag moeten opwachten aan de uitgang.

 
Kan je het terrein tijdens het festival verlaten en weer betreden?

Ja! Je ticket wordt meteen ongeldig na het scannen aan de ingang.*

Je krijgt een festivalbandje om als toegangsbewijs. Daarmee kan je het festivalterrein gedurende de dag onbeperkt op en af. Hou dit bandje altijd aan en maak het niet los. Zonder geldig en intact festivalbandje heb je geen toegang meer tot het festivalterrein of de concerten.

*meerdagenpassen die nog niet opgebruikt zijn, kan je de volgende festivaldag natuurlijk wel opnieuw laten scannen.

Waar vindt het festival plaats?

Park den Brandt, Beukenlaan 20, Antwerpen (Wilrijk)
Alle informatie over de festivallocatie vind je bij ‘Locatie en terrein

Hoe geraak ik op Jazz Middelheim?

Alle wegen leiden naar Rome maar de beste weg naar Jazz Middelheim vind je bij ‘Bereikbaarheid’.

Zijn er dit jaar jazzlunches?

Neen, in 2022 organiseert Jazz Middelheim geen jazzlunches. 

Ik wil graag meehelpen op het festival, waar schrijf ik me in?

Alle informatie over onze vrijwilligerswerking en hoe je jezelf kan aanmelden vind je op de vrijwilligerwebsite

Kan ik overnachten op Jazz Middelheim?

Op het festival zelf is er geen mogelijkheid om te overnachten. Antwerpen heeft wel heel wat leuke hotels en campings voor meerder dagen naar Jazz Middelheim komt. Wij zijn uiteraard fan van August, ons partnerhotel, maar Antwerpen biedt tal van opties

Ik blijf graag wat plakken in Antwerpen. Wat kan ik er doen, eten, beleven?

Maak je van je bezoek aan Jazz Middelheim meteen een citytrip? Groot gelijk! Hier vind je alvast wat inspiratie en tips. 

Fotografie en opnames

Het maken van foto’s, video- of geluidsopnames is enkel toegestaan mits uitdrukkelijke toelating van de organisatie.

Om die reden zijn professionele camera’s verboden voor wie niet over een foto-accreditatie beschikt. We vragen om zelfs met een accreditatie altijd de richtlijnen rond opnames te respecteren en de concertbeleving van anderen niet te storen.

Wie op Jazz Middelheim opnames (foto, video, geluid ) wil maken voor beroepsdoeleinden moet op voorhand een accreditatie aanvragen per mail via charlotte@gentlepromotion.be.

A-kaart

Jazz Middelheim werkt samen met de A-kaart. Wie een A-kaart met kansentarief heeft, kan een Jazz Middelheim-ticket kopen met tot 80% korting. Bovendien kan je op Jazz Middelheim punten sparen!
Meer informatie: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/a-kaart/nieuws 

Programma

Wat is de exacte line-up?

De volledige line-up staat op https://jazzmiddelheim.be/programma. Hou deze pagina in de gaten voor aanpassingen en toevoegingen. Als bezoeker van Jazz Middelheim krijgt u daarbij een mail toegestuurd met alle praktische informatie.

Krijgen wij nog een gedetailleerd programma?

Het programma met alle informatie vind je op https://jazzmiddelheim.be/programma. Hou deze pagina in de gaten voor aanpassingen en toevoegingen of abonneer je op onze social media-pagina’s en nieuwsbrief om niets te missen.