Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Hoe koop ik het best tickets voor Jazz Middelheim? Wat zijn de Coronamaatregelen tijdens het festival? Waar ligt het festival? Hoe geraak ik er het gemakkelijkst? Wat kan ik er eten? Hoe betaal ik voor mijn eten en drinken? Ik wil graag meehelpen op het festival, waar schrijf ik me in? Zijn er overnachtingen mogelijk?
Alle antwoorden op deze vragen en meer vind je in de praktische informatie

Coronamaatregelen

Toegang tot het festival

Om toegang te krijgen tot het festival moet u:

  • een bewijs kunnen voorleggen (COVID Safe Ticket of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in Belgie verblijven). Nederlandse bezoekers kunnen hun nationale covid-app gebruiken via de CoronaCheck-app.
  • OF in het bezit van een vaccinatiecertificaat en dus volledig gevaccineerd + 2 weken (je kan pas een vaccinatiecertificaat voorleggen als je reeds twee weken bent gevaccineerd)
  • OF in het bezit van een negatieve PCR-test die ten vroegste 48 uren voor dag van het evenement afgenomen werd
  • OF in het bezit van een negatieve RAT afgenomen ten vroegste 24 uur voor de dag van het event. Wij raden aan een dag voor het festival al de RAT test af te nemen omdat de registratie enkele tijd in beslag neemt.
  • OF in het bezit van een herstelcertificaat met een geldigheidsduur die begint 10 dagen na de datum van de eerste positieve test PCR en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve test.

Meer info over de testen kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid

Jouw Covid Safe certificaat mag je zowel afgeprint of digitaal voorleggen.

Een zelftest wordt niet aanvaard! 

Bij het scannen van jouw Covid Safe certificaat moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen ter controle dat het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is. Dat moet een identiteitsdocument met biometrische gegevens zijn. Een rijbewijs mag dus ook.

Het bewijs voorleggen moet elke festivaldag opnieuw gebeuren. Het is je eigen verantwoordelijkheid om een Covid Safe Ticket of ander officieel bewijs voor te leggen. De organisatie zal de QR-code van het Covid Safe Ticket iedere dag aan de ingang scannen om na te gaan of je “covid safe” bent.

De festivalorganisatie voorziet zelf niet in het testen van haar bezoekers.

Corona

Moet ik rekening houden met het uur van afname van mijn PCR/RAT test?
De test geldt 24 uur (bij RAT) of 48 uur (bij PCR). Als de geldigheid van 24/48 uur verloopt op de dag van je toegang, ben je nog steeds een hele dag in orde.
Waar kan ik getest worden?

Je kan getest worden in de testcentra van je gemeente of stad of bij de apotheek. Maak tijdig een afspraak. Wie in buurt van het festival woont of verblijft kan terecht in het Antwerpse testcentrum dat een capaciteit van 4000 tests per dag heeft.

Wordt een test van bij de apotheker ook goedgekeurd?
Je kan ook een test laten afnemen bij een apotheek, dat wordt automatisch geregistreerd in je Covid Safe Ticket-app.
Worden er sneltesten voorzien voor bezoekers?

Er worden geen sneltesten voor bezoekers voorzien aan de festivalingang. Iedere bezoeker moet zich op voorhand laten testen indien deze nog niet volledig gevaccineerd is.

Moeten de medewerkers en artiesten ook een Covid Safe Ticket voorleggen?

Om de volledige veiligheid te garanderen worden onze medewerkers verplicht een mondmasker te dragen. Wij organiseren namelijk de vrijheid van de bezoeker. 

Moet ik als bezoeker een mondmasker dragen?

Het is verplicht een mondmasker te dragen bij het aanschuiven aan de ingang voor de Covid Safe Ticketcontrole. Op het festivalterrein ben je als bezoeker niet verplicht een mondmasker te dragen. Elke bezoekers moet immers elke dag een covid safe ticket voorleggen. Wie zich echter veiliger voelt met een mondmasker mag dat uiteraard gewoon dragen, dit is jouw vrije keuze.

Is er voldoende social distancing mogelijk?

Er is meer vrijheid, dus ook de vrijheid om te doen waar je jezelf goed en veilig bij voelt. We respecteren ieders keuze. Op het terrein is voldoende bewegingsruimte voorzien zodat wie zich daar beter bij voelt wel social distancing kan bewaren. We willen immers vooral samen kunnen genieten van muziek, zonder zorgen! Je kan samen, dicht bij elkaar of met afstand genieten van de optredens.

Waarom is Jazz Middelheim het eerste festival dat zonder verplichte coronamaatregelen (zoals het zitten in bubbels) kan doorgaan?

Uit publieksonderzoek blijkt dat een groot deel van het festivalpubliek tot de leeftijdscategorie behoort die inmiddels al volledig is gevaccineerd en dus is beschermd. Jazz Middelheim voorziet daarbij geen overnachtingsmogelijkheid op het festivalterrein. Bezoekers gaan elke avond naar huis en kunnen dus zelf instaan voor hun coronatest op hun woonplek. Daardoor wordt de druk op de testcapaciteit gespreid over een grote regio.

Moet ik voor mijn kind(eren) ook een Covid Safe bewijs kunnen voorleggen?
Elke bezoeker vanaf 12 jaar moet een covid safe bewijs voorleggen om het festivalterrein te mogen betreden. Hier zijn geen uitzonderingen mogelijk.
Wat als ik mijn Covid Safe ticket niet digitaal (via smartphone) kan voorleggen?

Het is mogelijk jouw Covid certificaat af te printen op papier. Hoe? Klik hier even voor meer informatie.

Programma

Wat is de exacte line-up? Krijgen wij nog een gedetailleerd programma?

De volledige line-up staat op https://jazzmiddelheim.be/programma. Hou deze pagina in de gaten voor aanpassingen en toevoegingen. Ook op onze sociale media kondigen we regelmatig nieuwe namen aan. Als bezoeker van Jazz Middelheim krijgt u daarbij een mail toegestuurd met alle praktische informatie.

Tickets en vouchers

Kunnen mijn vouchers ingeruild worden?

Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat geen enkel festival kon doorgaan op de manier die voorzien was. Daarom kregen de festivals de kans om de aangekochte tickets voor dit jaar om te zetten in vouchers. Deze regeling wordt door alle Belgische muziekfestivals toegepast, en ze werd ook reeds bekrachtigd in een ministerieel besluit om de festivalsector en de muziekindustrie in haar geheel te beschermen. 

Is er een mogelijkheid om een ticket cadeau te doen?

Het is zeker mogelijk om een ticket cadeau te doen. U dient het e-mailadres van de gelukkige in te vullen, en dan sturen wij hem of haar een mail met het ticket om van het festival te komen genieten.

Kan ik mijn tickets nog omruilen?

U kunt hiervoor een email sturen naar tickets@jazzmiddelheim.be

Kan ik mijn aankoop nog annuleren?

Het is niet mogelijk om uw aankoop te annuleren. Indien u hierover vragen heeft, kunt u mail naar tickets@jazzmiddelheim.be

Kan ik op de dag van het festival nog tickets kopen?

Absoluut! U kunt aan de ingang nog tickets kopen zolang de voorraad strekt. Zorg er wel voor dat u zeker de coronama- en vaccinatieregels voldoende op voorhand bekijkt vooraleer u zich naar Jazz Middelheim begeeft. 

Tijdens het festival

Kan ik eten en drinken krijgen op het festival?

Er zal een ruim aanbod aan drank en eten worden aangeboden, met heerlijke warme gerechten en lekkere desserts. Het is evenwel niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen op het terrein. 

Hoe kan ik eten en drinken kopen op het festival?

Je kan eten en drinken bestellen aan de bar of bij de foodtrucks. Er zijn betaalterminals voorzien aan de bars.Er wordt geen bediening voorzien aan tafel.

Mag ik zelf eten en/of drinken meenemen naar het festival?

Zelf eten en drank meebrengen naar het festival is niet toegelaten.

Ik kom naar een concert met zitplaatsen, zijn deze plaatsen genummerd?

Wij voorzien geen genummerde plaatsen, je kan zitten waar je zelf wil.

Ik kom naar een staand concert, zonder zitplaatsen. Kan ik ook ergens gaan zitten?

In de concerttent worden geen zitplaatsen voorzien tijdens staande concerten. We voorzien wel verschillende zitplaatsen op het festivalterrein.

Is het mogelijk om met een rolstoel naar het festival te komen?

Ja, het is mogelijk om met een rolstoel naar het festival te komen. We hebben getracht om het terrein zo rolstoelvriendelijk mogelijk te maken. Er zullen aangepast toiletten voorzien zijn. Indien u extra ondersteuning nodig heeft, kunt u alvast rekenen op de hulp van onze medewerkers.

Zijn er lockers voorzien op het festival?

Kleine rugzakken en tassen zijn toegelaten maar kunnen uitvoerig gecontroleerd aan de ingang. Op het terrein zijn er geen lockers. Maak het jezelf dus niet te zwaar en zeul niet te veel mee.

Kan ik blijven praten tijdens de concerten?

Uit respect voor de andere bezoekers en muziekliefhebbers, raden we aan om het tijdens de concerten zo stil mogelijk te houden. Tussen de concerten door is het uiteraard toegestaan om met elkaar een babbeltje te slaan.

Zijn kinderen ook welkom?

Jazz Middelheim is een kindvriendelijk festival. Tot 3 jaar mogen kinderen gratis komen. Tot en met 12 jaar geldt een speciaal tarief van 8 euro. Er is eveneens gratis kinderaninmatie voorzien.