Geen Week van de Belgische Muziek zonder de legendarische jazzgitarist Philip Catherine. De gelauwerde artiest bewees in de zomer van 2021 dat hij het met het project ‘Two Piano’s’ het publiek nog steeds helemaal weet in te palmen met zijn verfrissende plotwendingen. De 79-jarige Catherine speelde er een set met zijn favoriete pianisten Bert van den Brink en Nicola Andrioli, samen met Angelo Moustapha op drums en percussie. De 27-jarige Angelo is een van de sensaties van de laatste jaren en wordt wel eens de ‘new darling’ van Catherine genoemd omwille van de subtiele stijl waarbij hij naadloos zijn traditionele Afrikaanse achtergrond met westerse jazz vermengt.

Speciaal voor deze Week van de Belgische Muziek kan je concert integraal en eenmalig herbekijken op 3 februari 2022 via jazzmiddelheim.be/wbm.

 

Plaats het alvast in je agenda: evt.to/aahghegsw