ING replugged, een live streaming van Belgische artiesten voor de Belgische scene en publiek

België, 8 juni 2021- De coronacrisis schudt de samenleving, het werk en het culturele leven al meer dan een jaar door elkaar. De covid-19-pandemie blijft de kunst- en cultuursector onder druk zetten. Terwijl de kunst- en evenementensector een sprankeltje hoop begint te zien, heerst er minder duidelijkheid voor de festivalorganisatoren. Daarom bundelen vier grote festivals voor het eerst in België hun krachten en bieden een digitaal festival aan met niemand minder dan Balthazar, Blackwave., Daniel Romeo Band en Typh Barrow. Georkestreerd door Shadow to Live én met de steun van ING België, zullen de artiesten een twee uur durende show aanbieden, opgenomen in Palais 12, en volledig gratis.

Een 100 % digitaal festival

ING Replugged is niet aan zijn proefstuk toe. De eerste editie van dit digitale concept bracht in december meer dan 100.000 toeschouwers samen voor een exclusief concert van Loic Nottet en Portland. ING Replugged komt terug in “Festival”-modus op 24 juni vanaf 16.30 uur, vanuit Paleis 12, om het zomerseizoen af te trappen met een digitaal evenement.
Georganiseerd door Shadow to Live en in samenwerking met Les Ardentes, Les Francofolies, Lokerse Feesten & Jazz Middelheim, zal dit exclusieve digitale evenement de festivalgekte bij iedereen overbrengen. ING Replugged is gratis toegankelijk voor iedereen in België. Reserveer gewoon een gratis ticket op www.replugged.be

Een 100% Belgische line up
Het concept is eenvoudig. Vier festivals, vier artistieke universums en vier artiesten komen samen om de muziek te ondersteunen, te eren en te vieren.

Wat de programmering betreft, hebben de festivalorganisatoren beslist om Belgische artiesten te steunen door ze in deze unieke show een podium te geven. Meer dan twee uur lang treden Balthazar, Blackwave., Daniel Romeo Band en Typh Barrow op vanuit Paleis 12 tot in het salon of de tuin van de Belgen.

• Balthazar is een Belgische indierockgroep met een elektronisch sausje. Door gebruik te maken van een viool en een synthesizer onderscheiden ze zichzelf van de rest. Ook hun zeer intense liveshows zorgen ervoor dat je hen niet snel vergeet. Dit wordt hun eerste liveconcert sinds hun Europese tour in 2019 voor het album ‘Fever’. Eerder dit jaar brachten ze hun nieuwe album ‘Sand’ uit. Dit album werd gesmaakt door het Belgische publiek want het stond wekenlang op nummer 1 in de lijst van bestverkochte albums in België. Eind dit jaar geven ze het beste van zichzelf in de Lotto Arena

• Het Antwerpse jazzy hiphopduo, Blackwave., is uitgegroeid tot een rijzende ster in de Belgische hiphopscene. Het duo blijft haar publiek verrassen met nummers die zowel diep en nostalgisch als groovy en licht zijn. Eén ding is zeker, van zodra zij op het podium staan begint iedereen spontaan te dansen. Op 19 mei brachten ze hun gloednieuwe single ‘Recluse’ uit, een veelbelovend voorproefje voor hun volgende album.

• Daniel Romeo, oprichter van de Daniel Romeo Band met als bijnaam de “bassist van de sterren”, is een iconische elektrische bassist in de jazz- en popwereld. Hij is gekend voor zijn verrassende en gedurfde muziek. Zijn nieuwste en lang verwachte album ‘The Black Days Session’ is een combinatie van swing, funk en tederheid. Momenteel is hij volop bezig met de opnames van zijn nieuwe album dat eind dit jaar zal uitkomen.

• Typh Barrow, een Belgische singer-songwriter, pianiste, componiste en coach van ‘The Voice Belgium’, neemt je mee naar de wondere wereld van pop, soul, jazz en blues. Haar laatste album ‘Aloha’ stond meteen op nummer één in de hitlijsten en voor dit album kreeg ze dan ook twee gouden platen. Ze wordt ook wel eens de Belgische Amy Winehouse (voor haar stem) en de Belgische Adele (voor haar kracht) genoemd. En goed nieuws: in 2022 zal ze optreden in Vorst Nationaal.

ING, een cultureel geëngageerde onderneming.

ING België is al jaren een belangrijke partner van cultuur en weet hoe cruciaal haar engagement is voor een sector die al meer dan een jaar in grote moeilijkheden leeft. Daarom heeft ING, meer dan ooit, haar activiteiten verder gezet en haar culturele partnerschappen versterkt.

ING Replugged maakt deel uit van de continuïteit van haar engagementen door een solidair digitaal festival aan te bieden. Het evenement is volledig gratis, de gratis deelname wordt aangemoedigd in de vorm van donaties aan het LIVE2020-fonds. In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting heeft het LIVE2020-fonds tot doel om professionals in de livemuzieksector te helpen. Iedereen die livemuziek mogelijk maakt heeft er, door de coronacrisis, tenslotte baat bij om ondersteund te worden: van backliners tot stagehands, muzikanten tot bookers, dj’s tot podiumbouwers, geluidstechnici tot roadies en nog veel meer.