Deze Jazz&mo’ is samengesteld door Bertrand Flamang, bezieler van Gent Jazz en Jazz Middelheim. Hij deed het team – en u, lezer – het thema ‘solo’ cadeau en wou terecht openen met het verhaal van Jozef Dumoulin en zijn Fender Rhodes Solo (2014). We interviewen ook de Belgische Jaco Pastorius, Michel Hatzigeorgiou. We duiken in de klankwerelden van Karen Willems, Lennart Heyndels, Pak Yan Lau en Joachim Badenhorst. Jef Neve, Tuur Florizoone en Julien Tassin vertellen over de pure passie voor hun instrument. En Farida Amadou is jong, geweldig en vaak solo.

Verder: De platenkast van Eric Thielemans. Bandler Ching heeft het over Sub Surface. We surfen door de catalogus van het jonge label bwaa. We kijken naar Ella Fitzgerald: Just One of Those Things en Robert Glasper Experiment: Live. Maarten beschrijft hoe soleren een stiel apart is, Marc Van den Hoof denkt na over het interval en Leon Lhoëst gaat tot aan het orgelpunt.