Lieve mensen, we krijgen steeds meer bezorgde mails en berichten van jullie, en geloof ons vrij: we delen jullie bezorgdheid. Heel hard. We willen zelf ook niets liever dan deze zomer met jullie te genieten van de concerten die we al geruime tijd aan het plannen zijn, en we hopen dat ook nog altijd te kunnen doen. Zowel voor jullie als voor alle artiesten, voor wie de zomer het hoogtepunt is van het jaar.

Maar meer kunnen we jullie op dit moment niet vertellen omdat we zelf – in alle eerlijkheid – ook niet meer weten. Net als iedereen, kijken we voorlopig de (jazz)kat uit de boom.

Gent Jazz start op 8 juli en de huidige COVID-19-maatregelen zijn van kracht tot 19 april. Wat er in de drie maanden daartussen zal gebeuren: niemand die het precies weet. Waar je sowieso wel op kan vertrouwen, is dat wij de maatregelen van de regering strikt zullen volgen. Jullie gezondheid, die van onze medewerkers en uiteraard ook die van de artiesten komen op de eerste plaats.

Wat uiteraard niet wegneemt dat we nu al goesting hebben om met een fris pintje op de Bijlokesite te gaan zitten, dus wat gaat dat tegen dan niet zijn!? Maar laat dat juist een extra reden zijn om nu vooral de richtlijnen van de regering te blijven volgen, de moed niet te laten zakken, elkaar zoveel mogelijk te helpen en ondersteunen, en minstens één uur per dag aan het raam te gaan zitten in de zon met een streepje jazz op de achtergrond.

En van zodra wij meer weten, weten jullie het ook! Tot die tijd: hou jullie goed!